Coaching Werk en Inkomen

Coaching Werk en Inkomen

ZORG DAT JE GOED GEÏNFORMEERD BENT!

Verandering van baan, maar hoe zit het met je opgebouwde pensioen en is het zinvol om waardeoverdracht te overwegen? Je bent of wordt mogelijk werkloos, maar hoeveel uitkering WW krijg je dan netto en wat zijn de fiscale mogelijkheden met de transitievergoeding en aanvullende pensioenproducten? Als je (dreigend) arbeidsongeschikt wordt, hoe zit het dan met de WIA-uitkeringen en mogelijk aanvullende verzekeringen? Je overweegt om voor je pensioendatum te stoppen met werken, maar hoe plan je dit?

Vragen die van belang zijn op je inkomenssituatie bij verandering of verlies van baan, of eerder stoppen met werken.

Als je behoefte hebt om je door een financieel professional goed te laten informeren voordat je stappen zet, dan is onze dienstverlening Coaching Werk & Inkomen iets voor je. Ook als je al weet wat je wilt, dan kan een toetsing door een professional nuttig zijn. Zo voorkom je dat je mogelijk iets over het hoofd ziet.

WAT GAAN WE DOEN?

  • Je bepaalt zelf op welke vragen je op inkomensgebied meer informatie en toelichting nodig hebt. Belangrijk is dat je zelf scherp voor ogen hebt wat je met de financieel coach wilt bespreken.
  • Op basis hiervan verzamel je de belangrijkste stukken; denk bijvoorbeeld aan je jaarlijkse pensioenoverzicht, jaaropgave, loonstrook, arbeidsovereenkomst etc.
  • Gedurende maximaal twee uren kun je je vragen bespreken met de financieel deskundige en je laten informeren op die zaken die je van belang vindt om tot een goede afweging te komen.
  • De financieel coach kan in voorkomende gevallen ook indicatieve bruto-netto berekeningen voor je laten maken

HOE GAAN WE DIT DOEN?

Je zult zelf de belangrijke vragen die je hebt moeten voorbereiden. Dit betekent zorgen dat de vraag helder is en de relevante stukken beschikbaar zijn. Als je dit lastig vindt dan kan je loopbaancoach je hierin ondersteunen. Het contact met de financieel coach vindt in principe via Skype plaats. Dit heeft als voordeel dat het gesprek ook buiten de werkuren gevoerd kan worden.

Uiteraard is alle informatie die je bespreekt met de financieel coach strikt persoonlijk van aard en zonder enige verdere verplichtingen. Je maakt zelf de keuzes die je wenselijk vindt.

WAT GA JIJ BEREIKEN?

Je krijgt een goed en objectief beeld van de financiële consequenties en mogelijkheden die samenhangen met de stappen die wilt maken.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Duur van de coaching 1 dagdeel
Studiebelasting thuis Optioneel
Contactmomenten 1 bijeenkomst
Plaats Individueel gesprek in de regio van de deelnemer
Product Individueel doorgerekend financieel rapport

MEER WETEN?

Heb je interesse in Coaching Werk & Inkomen of vragen over de deelname voorwaarden? Je kunt ons bellen op 088 – 080 88 80 of e-mailen: info@mijnloopbaancoach.net.