Coaching Werk en Inkomen

Coaching Werk en Inkomen

ZORG DAT JE GOED GEÏNFORMEERD BENT!

Vierdaagse werkweek 55-plus

Je vraagt je af of 4 dagen per week werken voor jou een optie is. Misschien dat die ene dag minder in de week ervoor zorgt dat je tot jouw pensioen kunt doorwerken. Maar, hoe werkt die regeling eigenlijk? Is het financieel haalbaar voor jou?

De adviseurs van mijnloopbaancoach kunnen samen met jou bekijken wat deze regeling precies inhoudt, hoe het werkt en wat het jou gaat kosten aan dagen en in geld.

Stap voor stap lopen we door een soort schema heen en stellen we met jou jouw wensen op.

Denk aan zaken als:

  • Hoeveel weken per jaar wil ik 4 dagen gaan werken?
  • Hoe is het huidige jaarschema opgebouwd en hoeveel dagen heb je dan nog nodig?
  • Wat gaat je dat kosten per 4 weken? Bruto, netto/
  • Wat hou je nog aan dagen over die je verder zou kunnen opnemen?

Je krijgt een duidelijk beeld van of het voor jou haalbaar is en wat je moet doen om het met jouw werkgever te regelen.

Eerder stoppen met werken

Je denkt er al een tijdje over a: zou eerder stoppen met werken iets voor mij zijn? Kan dat eigenlijk nog wel, nu er geen VUT meer is? En wat betekent dat voor mijn pensioen? Blijft er nog genoeg over voor later?

De adviseurs van mijnloopbaancoach kunnen samen met jou bekijken wat de mogelijkheden zijn om eerder te stoppen met werken. Helemaal stoppen of gedeeltelijk stoppen. Er zijn veel verschillende mogelijkheden en aan de hand van jouw pensioengegevens (en eventueel die van je partner, als je dat wilt) brengen we snel en helder in kaart wat er mogelijk is.

Je krijgt daarmee snel inzicht in de mogelijkheden en we adviseren je wat de beste optie zou zijn. En mocht het allemaal wat ingewikkelder zijn, dan hebben we de mogelijkheid om je te laten ondersteunen door een pensioenspecialist die echt alle ins en outs kent.

Kortom, in een gesprek van twee uur krijg je direct inzicht in de mogelijkheden of je hebt daarna nog een extra gesprek waarmee je gedetailleerd antwoord krijgt op jouw specifieke situatie. Onze adviseurs zullen je daarover informeren, mocht dat voor jou van toepassing zijn.

Wat heb je nodig om antwoorden te krijgen?

Voor beide opties geldt dat je de belangrijke documenten, zoals loonstroken, pensioenoverzichten, DigiD-inloggegevens, bij de hand hebt. We bevelen je aan om ook een opzetje te maken met de kosten van jouw huishouden op het moment dat je minder wilt gaan werken of wilt stoppen met werken. Zo heb je snel inzicht in wat er voor jou nodig is.

MEER WETEN?

Heb je interesse in Coaching Werk & Inkomen of vragen over de deelname voorwaarden? Je kunt ons bellen op 088 – 080 88 80 of e-mailen: info@mijnloopbaancoach.net.