Veelgestelde vragen

Wat houdt een loopbaantraject eigenlijk in?

We maken samen met jou een overzichtelijk beeld van jouw wensen en mogelijkheden. Verder kijken we naar wat jij nodig hebt om de volgende stap in jouw loopbaan te zetten. Dat vertalen we in een concreet uitgewerkt plan: jouw Toekomstplan. Dat plan is realistisch en haalbaar. Daarmee kun je zelf aan de slag gaan. Maar als je wilt, kunnen we je ook daar bij ondersteunen.

Wat levert een loopbaantraject mij eigenlijk op?

Een traject levert je altijd iets op. En dat is steeds iets zeer persoonlijks: het levert je inzichten in jezelf op, maakt duidelijk wat het beste bij je past en bied je structuur en praktische hulp om dit te kunnen bereiken. Dat geldt zowel voor iemand die reeds een bepaalde nieuwe functie op het oog heeft maar nog niet weet hoe nu verder. Maar ook voor iemand die eigenlijk niet precies weet wat hij of zij verder met zijn carrière wil en kan.

Zoeken jullie voor mij ook een andere baan?

Nee, dat doen we niet. Door jouw persoonlijk ontwikkelplan weet je precies welke functies bij je passen en op welke banen je kunt solliciteren. Wel kunnen wij je ondersteunen met gerichte trainingen, zoals solliciteren, netwerken en personal branding.

Hoe lang duurt een loopbaantraject eigenlijk?

Je hebt eerst een oriënterend gesprek om jouw vraag duidelijk te krijgen en af te spreken hoe we het samen gaan aanpakken. Daarna volgen binnen circa twee maanden 3 tot 5 gesprekken.

Kosten en voorwaarden

Zitten er voor mij kosten aan een loopbaantraject?

Werk je in de sector Bouw en Infra? Dan zijn er voor jou geen kosten aan verbonden voor het loopbaantraject en eventueel andere diensten. Hou er rekening mee dat je wel uren zult moeten vrijmaken voor gesprekken met je loopbaancoach en naar gesprekslocaties zult moeten reizen.

Wat wordt er van mij verwacht als ik deelneem aan een loopbaantraject?

Het gaat om jou. Dat staat voorop. We gaan er daarom vanuit dat je gemotiveerd bent om samen met ons er een succes van te maken. Naast de gesprekken met je loopbaancoach zul je ook opdrachten gaan maken. Je overlegt met je loopbaancoach wat voor opdrachten je kunt uitvoeren om antwoorden te vinden op je vragen. Dat is jouw ‘huiswerk’. Denk hierbij aan het invullen van (online) vragenlijsten of het opzoeken van informatie.

Krijgt mijn werkgever hier iets over te horen?

Nee. Jouw loopbaantraject is een zaak van vertrouwen tussen jou en jouw loopbaancoach. Onze coaches hebben een geheimhoudingsplicht en daar houden ze zich aan. Natuurlijk kan het voorkomen dat op jouw verzoek ook gesproken wordt met jou en jouw werkgever. In dat drie-gesprek blijft ook dan bepaalde informatie vertrouwelijk en geheim. Je loopbaancoach geeft nooit informatie van en over jou door aan je werkgever of een andere persoon.

Trainingen

Wat voor trainingen bieden jullie aan?

Wij bieden een aantal gerichte trainingen aan die jou zullen helpen beter en succesvoller te solliciteren. Ook leer je jezelf krachtig te presenteren en hoe jij je netwerk kunt inzetten voor een (nieuwe) baan. Afhankelijk van wat jij nodig hebt, worden ze ingezet. Ze helpen je ook om jouw eigen plan uit het loopbaantraject verder uit te voeren.
Alle trainingen zijn afgestemd op wat de arbeidsmarkt op dit moment van mensen vraagt; ze zijn actueel, doelgericht en versterken jouw aanbod.

Lees meer over trainingen

Ik word uitgenodigd voor sollicitaties, maar ik ben niet goed in gesprekken voeren

Solliciteren is vandaag de dag meer dan alleen een brief schrijven en je CV insturen. Presentatie van wie je bent en wat jij aan meerwaarde voor het bedrijf kunt hebben, zijn veel belangrijker. In onze training Succesvol solliciteren leer je hoe jij gericht kunt solliciteren, direct tot de kern kunt komen en kunt uitleggen waarom jij de meest geschikte kandidaat bent.

Lees meer over Succesvol solliciteren

Ik hoor veel over solliciteren via sociale media en LinkedIn. Wat houdt dat in?

Het overgrote deel (meer dan 70%!) van vacatures wordt tegenwoordig ingevuld via het netwerk van de werkgever. Vaak zijn al via via een aantal geschikte kandidaten bekend, of ze worden snel gevonden op Social Media omdat hun profiel gelinkt is aan het bedrijf.
Met andere woorden: als jij niet op de juiste plek bekend bent, heb je in 3 van de 4 gevallen geen kans. Dat is niet wat je wilt.
Naast onze training Succesvol solliciteren bieden we ook een aparte training Netwerken aan. Samen zorgen ze ervoor dat jij je presenteert met een eigentijds profiel. Zowel op Social Media als in jouw eigen netwerk. Daardoor word je beter en sneller gevonden, word je makkelijker gelinkt aan bedrijven en werkgevers die jij interessant vindt en die naar jou op zoek zijn.

Lees meer over Succesvol solliciteren en Netwerken, dat werkt!

Personal Branding? Wat is dat?

Personal Branding heeft tot doel dat jij jouw aanbod op een bij jou horende manier aan anderen kunt presenteren. Je kunt uitleggen waarom jij onderscheidend bent ten opzichte van de concurrentie. Je weet hoe je dat moet communiceren en hoe je dat in al jouw uitingen (persoonlijk, website, folders, visitekaartje en dergelijke) laat blijken. Ook vertaal je dat in een bedrijfsprofiel voor op (bijvoorbeeld) Facebook. Voor jou persoonlijk heeft het als meerwaarde dat je met meer zelfvertrouwen jouw verhaal kunt vertellen, anderen op een prettige manier kunt overtuigen waarom jij de juiste keuze zal zijn.

Lees meer over Personal Branding

Jullie bieden ook coaching aan. Wat moet ik me daar bij voorstellen?

Coaching is een doelgericht proces waarbij een professionele coach jou ondersteunt bij het behalen van zelfgekozen doelen. Deze doelen hebben vaak betrekking op jouw werk of leven. In een aantal gesprekken ga je op zoek naar antwoorden op jouw (loopbaan)vragen.

Lees meer over Coaching