Loopbaanonderzoek

Loopbaanoriëntatie:

Er komt als werknemer nogal wat op je af. Zoals langer doorwerken en goed presteren in je werk. In je functie worden andere kwaliteiten van jou verwacht en werkgevers en onze maatschappij vragen meer zelfstandigheid en flexibiliteit.

Je vraagt je misschien af: Hoe ziet mijn toekomst eruit? Wil ik iets anders? Blijf ik mijn hele leven hetzelfde werk doen? Houd ik mijn werk wel vol? Moet ik nog een opleiding doen? Hoe kom ik er achter wat voor mij het beste is?

Tijdens de loopbaan oriëntatie maken we kennis met elkaar, zorgen we voor een goede sfeer en spreken we verwachtingen uit. Het is ook heel belangrijk om in het gesprek duidelijk te krijgen wat jouw werkelijke vraag is.

Verschillende partijen waaronder werkgevers en vakbonden hebben besloten jou daarbij te helpen zodat je gezond, fit en ook met plezier aan het werk blijft.

Onderzoek:

Met jouw loopbaanvraag gaan we samen aan de slag. Hierbij kunnen we diverse instrumenten gebruiken, zoals online vragenlijsten, spellen en (huiswerk)opdrachten.

De keuze hierin is afhankelijk van wat het beste bij jou past als persoon en bij jouw loopbaanvraag.

Jij krijgt een map met heldere rapporten en we bespreken alle opdrachten. Hiermee krijg je steeds beter zicht op jouw kwaliteiten, drijfveren en ontwikkelpunten. Dit is een belangrijke bijdrage voor het beantwoorden van jouw vraag.

Coaching gesprekken:

Het loopbaantraject is een individueel maatwerk traject. Je hebt dus 1-op-1 gesprekken met jouw vaste loopbaancoach. Wij gaan samen met jou op zoek naar wat jij goed kunt, welke ervaring je allemaal hebt en wat jouw passie is. Maar ook wat jij belangrijk vindt in jouw werk en leven, wat geeft jou plezier en wat in deze levensfase bij jou past. We gebruiken hierbij natuurlijk ook de rapportages vanuit het loopbaanonderzoek.

We staan stil bij ”vooruit kijken” en ook wat het betekent om van baan te veranderen.

Tijdens de coaching gesprekken werken we de voor jou de perfecte match uit: tussen wat je wil, wat je kunt en welk aanbod er is.

Toekomstplan:

Als duidelijk is wat jouw doel is en hoe je dat zou kunnen bereiken, dan wordt dit vastgelegd in jouw Toekomstplan.

Het uitgangspunt is jouw loopbaanvraag en het antwoord daarop: het doel van jouw verdere ontwikkeling. Met daarin ook een korte beschrijving hoe je tot die keuze bent gekomen en hoe je dat doel wilt bereiken.

In het Toekomstplan worden dan ook de benodigde stappen genoemd zoals opleidingen, cursussen of trainingen eb de financiering daarvan. Als er afspraken zijn tussen jou en je werkgever, kunnen deze eventueel er ook in worden opgenomen. Met dit plan heb je een houvast om je doel te bereiken.

Keuze dienstverlening:

Naast de algemene loopbaantrajecten hebben wij ook een speciaal aanbod keuze dienstverlening. Het aanbod bestaat uit coaching en themabijeenkomsten die bedoeld zijn voor diegenen die vanaf het begin al een specifieke vraag of behoefte hebben. Lees meer.

Meer weten

Wil je persoonlijk en vrijblijvend advies. Neem contact met ons op of vul het bel-mij-terug formulier in.