Stress verminderen

Vierdaagse werkweek of eerder stoppen

Vierdaagse werkweek

Je bent 55-plus en je vraagt je af of een vierdaagse werkweek iets voor jou is. Misschien dat die ene dag minder in de week ervoor zorgt dat je tot jouw pensioen kunt doorwerken. Maar, hoe werkt dat eigenlijk? Is het financieel haalbaar?

De adviseurs van Mijn Loopbaancoach kijken samen met jou wat de regeling Vierdaagse werkweek 55-plus precies inhoudt, hoe het werkt en wat het jou gaat kosten aan dagen en in geld. Stap voor stap doorlopen we een schema en stellen we jouw wensen op.

Denk hierbij aan:

  • Hoeveel weken per jaar wil ik 4 dagen gaan werken?
  • Hoe is het huidige jaarschema opgebouwd en hoeveel dagen heb ik dan nog nodig?
  • Wat kosten dit per 4 weken? (Bruto/netto)
  • Wat hou ik aan dagen over die je verder kan opnemen?

Je krijgt een duidelijk beeld of het voor jou haalbaar is en wat je moet doen om het met jouw werkgever te regelen.

Eerder stoppen met werken

Je denkt er al een tijdje over of eerder stoppen met werken iets voor jou kan zijn? Kan dat nog wel, nu er geen VUT meer is? En wat betekent dat voor jouw pensioen? Blijft er nog genoeg geld over voor later?

De adviseurs van Mijn Loopbaancoach kijken samen, tijdens een twee uur durend gesprek, met jou wat de mogelijkheden zijn om eerder te stoppen met werken. Helemaal stoppen of gedeeltelijk stoppen. Er zijn veel verschillende mogelijkheden. Aan de hand van jouw pensioengegevens (en eventueel die van je partner) brengen we snel en helder in kaart wat er mogelijk is. Bovendien adviseren we je wat de beste optie is.

Is het allemaal wat ingewikkelder? Dan kunnen we je in een extra gesprek laten ondersteunen door een pensioenspecialist die echt alle ins en outs kent.

Wat heb je nodig om antwoorden te krijgen?

Voor de oriëntatie naar de Vierdaagse werkweek en Eerder stoppen met werken moet je de volgende documenten bij de hand hebben tijdens de afspraak:

  • Loonstroken
  • Pensioenoverzichten
  • DigiD-inloggegevens
  • Overzicht huishoudkosten (op het moment dat je minder wil werken of wilt stoppen met werken)

Zo heb je snel inzicht in wat er voor jou nodig is.

Meer weten?

Heb je interesse in de training Vierdaagse werkweek of eerder stoppen of vragen? Neem contact op via 088 – 080 88 80 of info@mijnloopbaancoach.net.