januari 08 2020 0Comment

Het gesprek met de loopbaanadviseur voelde als een opluchting

Bij de werkgever waar ik in dienst ben wordt elke vier jaar de gelegenheid gegeven om je lichamelijke gezondheid te laten meten, de zogenoemde PAGO.
Tegenwoordig is daar een DIA aangekoppeld, omdat er, wanneer wenselijk een gesprek met een loopbaanadviseur mogelijk is over hoe je in je vel zit en hoe je je toekomst binnen het bedrijf ziet.

Ik werk nu bijna achttien jaar bij dit bedrijf en dacht laat ik ook eens meedoen, vooral omdat de mogelijkheid tot gesprek met en loopbaanadviseur geboden werd.
Ik liep namelijk al best lang met het gevoel dat ik een beetje stilstond en dreigde een beetje te verzuren, en daar kreeg ik niet bepaald energie van!

Het gesprek met de loopbaanadviseur voelde als een opluchting, omdat ik eindelijk het gevoel had dat er iets gebeurde met dat knagende gevoel.

De conclusie van het gesprek was dat ik het advies kreeg om een loopbaantraject aan te gaan om uit te zoeken wat ik wilde en hoe dat eventueel aan te pakken.

Vervolgens ben ik in contact gekomen met Harma Koning, zij werkt voor Mijn Loopbaancoach. Ik kon gelijk goed met Harma opschieten wat zeer prettig werkte.
Ik heb een serie tests afgelegd om helder te krijgen waar ik sta en om te kijken wat mijn drijfveren zijn, welk werk en denkniveau ik aan zou kunnen en nog diverse andere opdrachten.
Daarna ga je samen met de loopbaancoach aan de slag met de uitslag van de tests, om te kijken wat je ermee wil en kunt.

 

Ik heb dit proces als erg leerzaam en leuk ervaren , maar ook soms confronterend en pittig . Op een bepaald punt heb ik ook mijn werkgever bij het proces betrokken zodat we samen konden gaan kijken wat we kunnen bereiken om een mooi vervolg aan mijn loopbaan te kunnen geven.  Op dit moment sta ik op het punt een stage binnen het bedrijf te plannen om te kijken of ik me in het vak landmeter verder wil ontwikkelen. Ik heb ervaren dat alleen al nadenken en praten met een professional over je loopbaan heel verhelderend werkt en je er energie van krijgt!

Ik raad iedereen die twijfels of vragen heeft over zijn/haar loopbaan aan er iets mee te doen, zodat je niet in een negatieve spiraal beland want dat heeft negatieve gevolgen voor jezelf en uiteindelijk ook voor je werkgever !

  • Jacob Wiegel