december 07 2020 0Comment
Klantreferentie Riane Metzke

Welke functie past bij mij?

Het DIA gesprek in december 2019 kwam als geroepen. Op dat moment kon ik niet meer bepalen of mijn werk passend was bij mij, waardoor mijn werkplezier was gedaald.

Voor mijn loopbaantraject hebben Paulien en ik de volgende vragen als basis neergelegd:

  • Wat voor een functie is passend?
  • Is voldoende kennis voor deze functie aanwezig?
  • Is de functie uit te voeren bij de huidige werkgever?

Uit een onderzoek gebaseerd op mijn competenties is gebleken dat een rol op personeelszaken passend is voor mij. Echter, waar de schoen wringt is dat ik wil doorgroeien van een  operationele functie naar een adviserende rol. Maar daar, door de ingesleten werkwijze, geen handen en voeten aan kan geven.

Op advies van het loopbaantraject ben ik in februari jl. gestart met de opleiding “personeelsmanagement”. De opleiding is enerzijds een bevestiging voor de bij mij aanwezige vakkennis en anderzijds een verdieping op beleidsmatig gebied. Samen met Paulien heb ik de afgelopen maanden in kaart gebracht hoe ik mijn huidige taken uitvoerde. Vervolgens bepaalt wat ik in de uitvoering kan veranderen om door te kunnen groeien naar een andere rol. Dit was soms erg confronterend, maar wel verhelderend! Wij hebben vooral gezocht naar een werkwijze dat past bij mijn persoonlijkheid. Stap voor stap richt ik mij samen met mijn werkgever op het vormgeven van het personeelsbeleid. Work in progress!

Tot slot:

De samenwerking met Paulien heb ik vanaf het begin erg prettig gevonden! Zowel in onze fysieke ontmoetingen en de online meetings nam zij uitgebreid de tijd en is zij betrokken geweest bij mijn proces. Zij heeft in een korte tijd kunnen aanduiden wat de reden was voor mijn gedaalde werkplezier en met haar als coach aan mijn zijde ben ik het veranderingsproces aangegaan. Terugkijkend ben ik trots op de stappen die ik gemaakt heb en heb ik meer vertrouwen gekregen om de door mij gewenste plaats binnen het bedrijf in te nemen.