Loopbaancoaching

Je zit niet meer helemaal op je plek en denkt al een tijdje aan een andere functie. Misschien omdat je al langer hetzelfde werk doet en weer uitdaging zoekt. Of je vraagt je misschien af jouw lichaam je huidige werk op latere leeftijd nog wel aan kan. Goed dat je naar de toekomst kijkt! Door jezelf te ontwikkelen of werk te zoeken dat beter bij je past, blijf je beter inzetbaar. Via Mijn Loopbaancoach schakel je een professionele loopbaancoach in die jou helpt en adviseert tijdens je zoektocht. Dit noemen we loopbaancoaching of loopbaanbegeleiding.

Loopbaanadviseur

Bij het eerste gesprek maak je kennis met je persoonlijke loopbaanadviseur die je begeleidt tijdens het hele traject. In een goede, ontspannen sfeer vertel je wat jouw wensen en verwachtingen zijn. Jouw adviseur zorgt er voor dat jullie scherp in beeld krijgen wat je werkelijke vraag is.

Mijn Loopbaancoach zet zich speciaal in voor medewerkers in de branches Bouw & Infra (bouwplaats/UTA) en Schilderen & Onderhoud. Onze loopbaanadviseurs zijn dan ook goed bekend met deze branches en hebben vaak maar een half woord nodig om zich in jouw situatie in te leven.  Nog een voordeel is dat de adviseurs van Mijn Loopbaancoach bij jouw in de regio werken.

Loopbaancoaching via Mijn Loopbaancoach

Loopbaanpakketten

Je kunt kiezen uit verschillende loopbaanpakketten: SmallMedium en Large. De focus verschilt per pakket. Je kunt je bijvoorbeeld concreet richten op een andere functie. Maar je kunt je ook op een langere termijn oriënteren door een toekomstplan te maken voor je verdere loopbaan. Samen met je loopbaanadviseur bepaal je welk pakket het beste bij jou past.

Loopbaanpakket
SmallOriëntatie op je functie
 • Je eigen vaste coach
 • Persoonlijk contact
 • Drie gesprekken
 • Persoonlijk toekomstplan
Loopbaanpakket
MediumOriëntatie op je loopbaan
 • Je eigen vaste coach
 • Persoonlijk contact
 • Vier gesprekken
 • Persoonlijk toekomstplan
Loopbaanpakket
LargeOriëntatie op je loopbaan
 • Je eigen vaste coach
 • Persoonlijk contact
 • Vijf gesprekken
 • Persoonlijk toekomstplan
 • Drie-gesprek met een werkgever

Wat krijg je als je kiest voor een loopbaanpakket van Mijn Loopbaancoach?

Je voert de loopbaangesprekken met je persoonlijke loopbaancoach. Hierbij gebruiken we vragenlijsten en oefeningen. Tijdens de gesprekken bespreken we je antwoorden en de resultaten van de oefeningen. Na elk gesprek krijg je nieuwe oefeningen mee. Deze oefeningen zijn altijd maatwerk. We kijken naar jouw kennis en kunde en je toekomstige of gewenste werkomgeving.

Het eindresultaat van elk loopbaanpakket is een persoonlijk toekomstplan. Dit plan heb je nodig om in actie te komen en de volgende stap in je loopbaan te zetten. In het toekomstplan vind je de resultaten van alle functieverkenningen en (eventueel) adviezen voor verdere scholing of competentie-ontwikkeling.

Vaak vinden deelnemers het fijn als wij ondersteunen bij de terugkoppeling aan de werkgever. Bij het zogenaamde drie-gesprek neemt, naast jijzelf en de loopbaanadviseur, ook je werkgever deel aan het gesprek. De werkgever kan een positieve rol spelen in jouw ontwikkeling. Jij bepaalt zelf of je gebruik wil maken van het drie-gesprek. Het is ook mogelijk een drie-gesprek te organiseren met je nieuwe werkgever of je UWV-werkcoach.

Loopbaancoaching nodig? Wat is jouw situatie?

Volandis

Ik ben werkzaam in de sector Bouw & Infra en heb een gesprek gehad met Volandis.

Stichting Mijn Carrière

Ik ben werkzaam in de sector Schilderen & Onderhoud en wil loopbaanbegeleiding.

Ik ben werkzaam in een andere sector en wil mij laten informeren over de mogelijkheden.