Netwerken, dat werkt!

Netwerken, dat werkt!

Gebruik je netwerk succesvol

Vacatures worden steeds vaker ingevuld via het zogenaamde netwerken. Bij netwerken leg je het eerste contact vaak persoonlijk via iemand waar je al eerder mee gesproken hebt. Bijvoorbeeld een vriend, een studiegenoot of iemand die je van het sporten kent. Het grote voordeel is dat jij al een streepje voor hebt. Je valt eerder op tussen de binnengekomen sollicitatiebrieven.

Wist je dat gemiddeld 75% van de werkzoekenden hier onvoldoende op inspeelt? Netwerken is meer dan een telefoontje plegen of een e-mail versturen. Netwerken is gebaseerd op een duurzame strategie om jouw contacten voor je te laten werken. We gaan de mogelijkheden verkennen en toesnijden op jouw persoonlijke situatie. Je gaat actief aan de slag zodat je klaar bent voor de praktijk.

Wat ga je doen?

  • Je leert alles over netwerken en hoe je een netwerk opbouwt én onderhoudt.
  • We gaan aan de slag met je persoonlijke profiel.
  • Welke netwerkstrategie werkt goed voor jou?
  • Hoe gebruik je social media zoals Linkedin zo optimaal mogelijk?
  • Oefen je ‘elevator pitch’: dat is een korte mondelinge introductie van jezelf.
  • Stel je persoonlijke actieplan op en denk na over je vervolgstappen.

Hoe doen we dit?

Een loopbaanadviseur helpt je persoonlijk en daarnaast neem je deel aan een training over netwerken. In een klein groepje van maximaal 8 deelnemers ga je aan de slag. In de training oefen je in groepjes hoe je jezelf kort en krachtig presenteert en netwerkgesprekken voert. Er is veel ruimte voor je persoonlijke inbreng en onderlinge uitwisseling met de andere deelnemers.

Wat ga je bereiken?

Je bouwt op een professionele wijze jouw netwerk op. Je leert vaardigheden om op natuurlijke wijze netwerkgesprekken te voeren. Hierdoor presenteer je jezelf beter en verhoog je het rendement van je netwerk. Je gaat naar huis met een uitgewerkte strategie en een persoonlijk actieplan.

Praktische informatie

Duur van de training 1-2 dagen
Studiebelasting thuis Eén dag
Contactmomenten Individuele coachingsgesprekken (aantal in overleg)
Plaats Een locatie bij jou in de regio
Wat heb je nodig? Je hebt een actuele CV en je wilt beginnen met netwerken

Meer weten?

Heb je interesse in de training Netwerken, dat werkt! ? Of heb je andere vragen? Neem contact met ons op via 088 080 88 80 of info@mijnloopbaancoach.net. We helpen je graag!