Succesvol solliciteren

Individuele trainingen en coaching: Succesvol solliciteren

Van brief naar baan!

Ben je op zoek naar een nieuwe functie in jouw vakgebied? Of wil je eigenlijk heel iets anders gaan doen?
Dan ontkom je er niet aan om te gaan solliciteren. Het sollicitatieproces verloopt grotendeels online. Daarom is het dus belangrijk dat jouw (online) profiel er goed uit ziet. Daarnaast starten de meeste sollicitaties nog steeds met een motivatiebrief en – als het goed gaat – een sollicitatiegesprek. Allemaal zaken waar jij je goed op kunt voorbereiden!

Welke manier van solliciteren past het beste bij de functie die jij voor ogen hebt? Met de training Succesvol solliciteren krijg je hier antwoord op. Bovendien krijg je meer tools in handen om van je sollicitatie een groot succes te maken.

Wat ga je doen?

  • Je brengt je persoonlijke kwaliteiten, kennis en vaardigheden in kaart.
  • Vervolgens stel je je persoonlijke profiel op en maak je een kort en krachtig CV.
  • Je maakt een belscript en bereid je voor op de vragen die je in een sollicitatiegesprek kunt verwachten.
  • En tot slot ga je veel oefenen met het voeren van sollicitatiegesprekken.

Hoe gaan we dit doen?

Een loopbaanadviseur helpt je persoonlijk en daarnaast neem je deel aan een training over netwerken. In een klein groepje van maximaal acht deelnemers ga je aan de slag. In de training oefen je in groepjes. Daarnaast is er veel ruimte voor je persoonlijke inbreng en onderlinge uitwisseling met de andere deelnemers.

Wat ga je bereiken?

Je hebt een goed beeld van je belangrijkste kwaliteiten, kennis en vaardigheden. Je bezit een goed profiel en een actueel, modern CV. Bovendien voel je je zekerder omdat je de sollicitatiegesprekken hebt geoefend. Je staat sterker in je schoenen!
Zo is solliciteren leuk en een stuk makkelijker.

Praktische informatie

Duur van de training 1-2 dagen
Studiebelasting thuis Eén dag
Contactmomenten Individuele coachingsgesprekken (aantal in overleg)
Plaats Een locatie bij jou in de regio

Meer weten?

Heb je interesse in de training Succesvol Solliciteren? Of heb je andere vragen? Neem contact met ons op via 088 080 88 80 of info@mijnloopbaancoach.net. We helpen je graag!