Een nieuwe baan vinden is niet moeilijk

Algemeen
Jobsearch

“Schreeuwend tekort aan bouwvakkers!” “Vakmannen gevraagd” “Collega’s gezocht” “Word jij onze nieuwe ….?”

Je kunt er niet omheen: Nederland is aan het werk en hard ook. Zo hard, dat we handen te kort komen. Veel bedrijven zijn op zoek naar nieuwe collega’s om het team te versterken. Het is zelfs zo erg dat er per vacature slechts twee (!) mensen beschikbaar zijn. Op den duur komt er komt een moment dat we meer mensen zoeken dan zich aanbieden op de arbeidsmarkt.

Is het eenvoudig om een nieuwe baan te vinden?

Je zou zeggen: Mooi toch? Dan is het makkelijk om een nieuwe baan te vinden. Helaas, niets is minder waar. Ondanks de grote vraag naar werknemers, is het niet vanzelfsprekend dat je snel een nieuwe baan vindt. Niet iedere sollicitant is namelijk geschikt voor de functie, jouw achtergrond, vaardigheden en competenties spelen hierin een belangrijke rol.

Als jij solliciteert voor een nieuwe baan is het belangrijk dat jij duidelijk kan maken waarom jij het meest geschikt bent voor de functie. Maar hoe overtuig je een werkgever dat jij de beste persoon bent voor de functie? De loopbaanadviseurs van Mijn Loopbaancoach kunnen jou hierbij helpen. Samen met jou kijken we of de baan wel echt bij je past. Zijn er misschien andere functies die beter bij jou passen? En als die baan voor jou lijkt weggelegd: hoe verleid jij dan de werkgever? Hoe  toon jij aan dat jij van meerwaarde bent voor de organisatie

Solliciteren kan je leren

Met de maatwerkoplossingen van Mijn Loopbaancoach leer jij hoe jij iemand duidelijk maakt dat jij over de beste competenties en vaardigheden beschikt. En dat jij van meerwaarde bent binnen de organisatie, omdat de functie past bij jou als persoon. Daarnaast werk jij aan een overtuigend cv en een motivatiebrief waar werkgevers niet aan kunnen ontsnappen. Zo zorgen wij ervoor dat jij aan de slag gaat bij een nieuwe werkgever.

Wil je weten waarom wij ervan overtuigd zijn dat dit werk? Maak een afspraak met één van onze loopbaanadviseurs en ga hierover in gesprek.

Ruud Janssen
Loopbaancoach