Tijd om het roer om te gooien!

Algemeen

Tijd om het roer om te gooien!

In een DIA-gesprek na mijn Pago-keuring kwam alles eruit. Ik was boos. Ik was boos op veel onderdelen in mijn werk.  Naar aanleiding hiervan vroeg de DIA-adviseur of ik in contact wilde komen met een coach die mij kon begeleiden bij mijn loopbaanvraagstuk. In de gesprekken met Paulien hebben we samen gekeken of ik bij mijn huidige werkgever kon blijven. Hopende op andere, meer passende werkzaamheden 

 

Helaas had mijn werkgever andere ideeën over mijn nieuwe functie en taakinhoud. 

De onderlinge samenwerking verliep ook steeds slechter. Het werd dus tijd om het roer om te gooien. Samen met Paulien heb ik mijn competenties, drijfveren en kwaliteiten in kaart gebracht. Ik wilde een functie en bedrijf vinden waarin ik wel gewaardeerd en gezien zou worden.  

 

Doormiddel van een vaststellingsovereenkomst ben ik bij mijn oude werkgever uit dienst getreden. De oude baan kostte teveel stress en ihad geen zin in een burn-out. Na 13 jaar is het raar om weer op zoek te gaan naar een andere baan.  Maar met de begeleiding van Paulien ben ik gaan solliciteren naar nieuwe, passende banen. 

 

Inmiddels zijn we zo’n 4 maanden verder. Als je dan zo terugkijkt, zit ik nu in een veel rustigere situatie. En realiseer ik me dat ik dit veel eerder had moeten doen. Ik was al ver gevorderd met een sollicitatie bij een bouwbedrijf, maar door de coronacrisis is de sollicitatieprocedure tijdelijk in de ijskast gezet.  

Ondanks de coronacrisis ik heb vrijwel direct een andere baan buiten de bouw gevonden als allround administratief medewerkerIk heb wisselende werkzaamheden, heb contact met de bewoners/klanten en dat vind ik heel belangrijk en fijn om te doen.    

Ik word nog steeds ingewerkt en voel mij als een vis in het water. Eindelijk word ik geaccepteerd om mijn kwaliteiten. Ik ben heel dankbaar dat Paulien mij hierin ondersteund heeft gedurende enkele maanden. Zij heeft mij geholpen om de stap te zetten waar ik vaker over nadacht, maar niet durfde.  

 

Alieke