Betrek jij je werkgever bij je loopbaantraject?

Ervaringen

Vraag jij je weleens af of jij nog op de juiste plek zit in je huidige functie? Barry stelde zichzelf deze vraag en ontdekte dat hij toe was aan een nieuwe uitdaging. Maar hoe heeft hij dat aangepakt?

Vertel eens, hoe ben jij in contact gekomen met Mijn Loopbaancoach?

Via een dia-adviseur van Volandis ben ik bij Mijn Loopbaancoach terechtgekomen. Ik heb het erg naar mijn zin bij het bedrijf waar ik nu werk, alleen miste ik de uitdaging in mijn werk. Met deze vraag ben ik bij Agnes terecht gekomen. Na de intake zijn wij aan de slag gegaan met diverse testen. De resultaten de resultaten hiervan waren treffend. Dit gaf mij de bevestiging dat ik in de juiste sector  zat, namelijk in de bouw, maar dat ik toe was aan een functie met meer uitdaging en diepgang.  

Je bent in dienst bij een werkgever, hoe ging die met het traject om?

Tijdens het gehele traject ben ik open geweest, ook naar mijn werkgever. De afspraken met de loopbaanadviseur had ik in mijn agenda staan en op een gegeven moment had mijn werkgever dat gezien. Hij ging het gesprek met mij aan over het traject. Hierin gaf ik aan dat ik het heel erg naar mijn zin heb in het bedrijf, maar dat ik wel toe ben aan een nieuwe uitdaging. Uit het gesprek kwam naar voren dat mijn werkgever hier ook voor open stond. Die was erg tevreden over mij en wilde mij graag in het bedrijf houden. Samen gingen we kijken naar wat mogelijk was in de organisatie. Toen gaf mijn werkgever aan dat er nieuwe werkzaamheden aankwamen. Daar zag hij een rol voor mij, namelijk projectleider betonbouw. Hiervoor ga ik eerst een opleiding volgen, om later aan de slag te kunnen in mijn nieuwe functie.

Hoe heb jij jouw loopbaantraject ervaren?

Ik ben heel erg tevreden over het traject dat ik heb gevolgd. Ik had hele leuke gesprekken met Agnes. Wat ik vooral erg fijn vond is dat ik gehoord werd. Agnes stelde zich open op en daardoor kon ik alles vertellen. Zij luisterde ook erg goed naar wat ik had te vertellen, dat zorgde er voor dat ik mezelf nog meer bloot kon geven. Tijdens deze gesprekken ontdek je wel wat jouw beeld is voor de toekomst. Als je goed zit, zit je goed en kan je blijven zitten. Maar het kan ook maar zo zijn dat je niet op je plek zit. Dan is het goed om gesprekken met een loopbaancoach te hebben en uit te zoeken wat van werk je wel graag doet en bij je past. De toekomst is namelijk erg belangrijk!   

Een ouddeelnemer over zijn loopbaantraject