Een klant aan het woord: “Iedere sollicitant heeft baat bij een loopbaantraject”

Ervaringen

In verband met zijn nieuwe baan wilt de geïnterviewde klant graag anoniem blijven.

Hoe ben jij bij Harma terecht gekomen?
 “Het bedrijf waar ik voor werkte was veel bezig met duurzame inzetbaarheid. Vanuit de organisatie kregen wij de mogelijkheid om coaching gesprekken te voeren. Tijdens deze gesprekken hadden we het over hoe we in elkaar zitten en dat we ons bewust moeten zijn van onszelf. Dat zet je wel aan het denken. Ik ontdekte dat ik ander werk wilde. Zodoende ben ik, via Volandis, bij Harma terecht gekomen.”

Hoe heb jij het traject ervaren?
“In het begin was het een beetje eng. Je weet natuurlijk nooit wat er gaat gebeuren. Gelukkig hadden we al snel een klik. Het voelde goed en ze wist heel goed wat ik wilde. Toen heeft zij instrumenten ingezet om mijn persoonlijkheid duidelijker te krijgen. Dat was erg verhelderend. Ik heb competenties, maar ik wist zelf niet eens dat het competenties waren. Ik dacht namelijk dat sommige dingen vanzelfsprekend waren, zoals behulpzaam en medelevend. Ik vind dat dat hoort, maar dit zijn competenties waar werkgevers ook naar kijken. De rapportages bevestigde wie ik ben en dat maakte me zelfverzekerder. Maar ik ontdekte ook dat als ik ergens voor ga zitten, dat het dan ook lukt.”

Zou jij anderen aanraden een loopbaantraject te volgen?
“Ik ben van mening dat het grote deel van de sollicitanten baat heeft bij een loopbaantraject. Al moet je er zelf wel achter staan. Harma is niet zweverig, ze is concreet en ze zegt waar het op staat. Ik had iemand nodig die mij snel kon helpen en die mij niet lang liet wachten als ik vragen had. Dat was erg prettig aan de samenwerking met Harma. Zij was heel nuchter, niet lullen maar poetsen. Het lange traject heeft mij veel gebracht. Voor het eerst gaan solliciteren sinds jaren, zelf onderzoek doen en netwerken. Harma heeft mij geleerd om te netwerken en dat heeft geresulteerd in een nieuwe baan.”

Loopbaantraject laat je jezelf ontdekken