Ik kan nu bewuster keuzes maken

Ervaringen
Ervaringen met Mijn Loopbaancoach Marianne van Nifterik

Vanuit de cao Bouw & Infra krijgen wij de mogelijkheid om periodiek een ‘DIA’ te laten uitvoeren. DIA staat voor Duurzame Inzetbaarheidsanalyse. Iedere vier jaar ontvangt iedereen in de sector daarvoor een uitnodiging.

Ik dacht eerlijk gezegd bij de DIA vooral aan het fysieke Periodiek Arbeidsgezondheidskundig Onderzoek (PAGO). Dus ik verwachtte inzicht te krijgen in mijn conditie en hoe dit invloed heeft op mijn inzetbaarheid. Maar het DIA gaat dus verder. Na het adviesgesprek ontvang je een DIA-actieplan. Dit actieplan kijkt naar je mentale (geest) en fysieke (lichaam) inzetbaarheid. Op basis van dit actieplan startte ik mijn loopbaancoachingstraject. Mijn keuze viel op Mijn Loopbaancoach. Annemieke Kooter werd mijn persoonlijke loopbaanadviseur.

Ik ben bedrijfsleider bij Thuis in Bouwen, een bouwbedrijf in Meerkerk. Vanuit mijn functie wilde ik ook ervaren of loopbaanadvies toegevoegde waarde zou hebben voor mijn collega’s. Als je dan zelf het traject hebt doorlopen kun je anderen beter adviseren. Voor mezelf wilde ik leren hoe ik mijn drijfveren inzet mijn huidige functie.  En natuurlijk de inzichten voor eventuele vervolgstappen in mijn carrière.

Annemieke Kooter voerde diverse gesprekken met mij. De eerst opdracht die ik kreeg was het schrijven van mijn biografie. Daarnaast liet Annemieke me mijn ‘desastreuze overtuigingen’ in kaart brengen. Dit zijn je eigen denkbeelden die je vaak afremmen. Verder heb ik diverse vragenlijsten ingevuld. Ik heb er veel inzicht door gekregen. Ik heb nu een goed beeld hoe mijn huidige functie bij me past en ik kan bewuster keuzes maken.

Mijn collega’s kan ik nu vanuit eigen ervaring adviseren. En dat advies luidt om vooral het traject te gaan volgen. Meld je aan voor loopbaancoaching. Ik kan het aanbevelen voor elke fase in je carrière. Wie weet geeft het je nieuwe inzichten. Misschien ‘alleen’ de bevestiging dat je al goed zit waar je zit. Óf je krijgt verrassende inzichten dat er nog veel meer mogelijk is.

Marianne van Nifterik