Na 32 jaar van baan wisselen? Jan deed het!

Ervaringen
Assessment

Stel je bent al een lange tijd werkzaam bij dezelfde werkgever, kun je dan van baan veranderen? Dat kan zeker. Jan vertelt je over zijn proces om na 32 jaar van baan te wisselen.

Na de Lagere Technische School was ik klaar met studeren. Met een diploma timmertechniek D vond ik vrij snel een baan als machinaal timmerman. Bij dat bedrijf ben ik 33 jaar blijven werken.

Tweeëndertig  jaar later (2018) begon ik mij af te vragen of ik dit werk tot aan mijn pensioen zou willen doen. Een andere baan? In de bouwsector? Wat kan ik buiten de bouw na al die tijd niets anders gedaan te hebben?

Toevallig was een (oud) collega via Volandis aan een loopbaantraject begonnen. Hij was hier zo lovend over en zei tegen mij; “Meld je aan en maak die test, dan weet je wat je wel en niet kunt. Ook weet je hoe je zelf in elkaar steekt wat betreft sterke en zwakke punten”. Door zijn lovende woorden heb ik me aangemeld bij Volandis voor een gesprek en eventuele verdere stappen.

Mijn sterke en zwakke punten

Karin Bruineman was mijn eerste contactpersoon, na een telefonisch gesprek verwees zij mij door naar Mijn Loopbaancoach. Kort daarna nam Ruud Janssens contact met mij op voor een oriënterend gesprek. Tijdens dit gesprek stelde Ruud mij voor om een test te doen. De test was op sommige vlakken een uitdaging en pittig maar heeft bij mij wel een bewustwording teweeggebracht. Daardoor weet hoe ik in elkaar steek en wat mijn sterke en zwakke punten zijn.

Na 33 jaar bouwsector ben ik overgestapt naar een totaal andere sector. Ik ben blij dat ik deze stap, na 33 jaar dezelfde werkgever, gemaakt heb.

Ik dank Karin Bruineman en Ruud Janssens voor hun geduld met mij en hun professionele hulp. En de oud-collega die ik eerder noemde? Die is nu weer mijn collega.

Jan Volders over zijn loopbaanbegeleiding