Weet jij hoe het met jouw pensioen staat?

Algemeen
Inzicht in je pensioen

Je pensioen is misschien niet iets waar je elke dag aan denkt. Maar toch is het belangrijk om hier af en toe bij stil te staan. Want misschien wil je wel eerder stoppen met werken? Of sta je er eigenlijk niet zo rooskleurig voor als je dacht en moet je nog iets langer door. Dat is toch goed om op voorbereid te zijn. Laat je daarom voorlichten door een van de adviseurs van Mijnloopbaancoach.

Inzicht in je pensioen

Tijdens het twee uur durende gesprek krijg je inzicht in jouw pensioen. Ook leggen we aan je uit hoe jij zelf jouw pensioen kan samenstellen. Natuurlijk kijken we ook naar jouw individuele wensen zoals eerder stoppen, een vierdaagse werkweek of je pensioen gedeeltelijk opnemen. Er zijn vele opties zijn mogelijk en het is goed om er bij stil te staan bij de diverse mogelijkheden.

Wensen

Heb je eventuele wensen voor na het pensioen? Dat nemen we allemaal mee. En we kijken natuurlijk naar de financiële situatie waarin jij je (dan) bevindt. Na het gesprek krijg je de diverse berekeningen per mail toegestuurd, zodat je het thuis nogmaals rustig kunt bekijken. Jouw eventuele partner is natuurlijk ook welkom tijdens de afspraak.

Inzicht geeft rust

Dat zo’n gesprek voor een hoop rust kan zorgen blijkt wel uit het gesprek dat ik onlangs had. Ik was in gesprek met een zestigjarige man die veel moeite had met het vooruitzicht dat hij tot zijn 67ste en drie maanden door moest werken. Nadat wij samen een berekening hadden gemaakt bleek dat zijn pensioenpot al behoorlijk was gevuld en dat hij met een gerust hart op zijn 62ste zou kunnen stoppen. De wetenschap dat dit nog maar twee jaar is in plaats van zeven jaar is voor deze persoon een hele opluchting.  De komende twee jaar gaat hij daarom nog met plezier aan het werk.

Heb jij ook interesse in een pensioencheck? Neem dan concact met ons op via 088 – 080 88 80 of info@mijnloopbaancoach.net. Of lees meer over deze training.