Deelnemer Mijn Loopbaancoach op het RTL Nieuws

Ervaringen
Ervaringen met Mijn Loopbaancoach Een deelnemer vertelt

Logo rtl nieuwsEind augustus werd ons oud deelnemer Lex Wenting geïnterviewd door het RTL Nieuws over omscholing. Drie jaar geleden volgde Lex een loopbaantraject bij onze loopbaanadviseur Paulien Uhlenbeck. En nu blikt hij terug op zijn traject.

Lex startte zijn omscholingstraject omdat zijn werk als betontimmerman te zwaar was om vitaal en fit zijn pensioen te halen. Daarom meldde hij zich aan bij Mijn Loopbaancoach en kwam zo in contact met Paulien. Samen zijn zij een uitgebreid loopbaantraject in gegaan.

Niet vanzelf

“Ik ben trots dat ik het voor elkaar heb gekregen om deze stap te zetten en nieuw werk te vinden. Dat is niet vanzelf gegaan. Ik heb me daarvoor maximaal moeten inzetten.”

‘Het is goed om jezelf af te vragen waar je heen wilt met je loopbaan’, aldus Lex. ‘Als je dat weet kan je er ook voor gaan. Als je wilt omscholen heb je leercapaciteit en motivatie nodig. Mijn werkgever gaf mij de tijd, ruimte en medewerking die ik nodig had om dit traject te doorlopen, daar ben ik nog steeds dankbaar voor’, vertelt Lex.

Van allround timmerman naar werkvoorbereider

Dankzij de hulp van zijn werkgever kon Lex ook vol enthousiasme startten aan de omscholing naar werkvoorbereider van een deurenfabrikant. Al langere tijd wilde hij de overstap maken naar kantoor, zodat hij gezond zijn pensioen kon halen. Maar ook wilde hij zijn kennis uit de bouw blijven benutten.

“Ik wilde al langere tijd meer kantoorwerk doen omdat dit lichter is. Ook wilde ik mijn kennis vanuit de bouw graag blijven benutten”

Lex is erg blij met de stap die hij gezet heeft. Met het werk op kantoor bij de deurenfabrikant weet hij dat hij gezond zijn pensioen kan halen. Af en toe mist hij het werk in de buitenlucht op de bouw wel. Maar Lex geeft aan dat het uiteindelijk gaat of je lekker in je vel zit én of je voldoening krijgt uit het werk. Lex heeft het naar zijn zin bij de deurenfabrikant en gaf aan bij het RTL Nieuws dat hij geen seconde spijt heeft gehad van zijn omscholing.

Terugblik op de begeleiding

Naast dat Lex blij is met de gemaakte stap naar kantoor, kijkt hij ook tevreden terug op zijn loopbaantraject bij Paulien.  Door de steun, begeleiding, inzichten en vragenlijsten en testen heeft hij leer- en ontwikkelstappen kunnen maken. Die hem uiteindelijk zijn nieuwe baan hebben opgeleverd. Lex voelde zich bijzonder gesteund door Paulien en is blij met haar maximale inzet tijdens dit traject.

Wil je zien wat Lex nog meer vertelde over omscholing? Klik hier op de link en bekijk het nieuwsitem vanaf minuut 5.

Denk jij ook na over omscholing of wil je meer te weten komen over hoe een loopbaancoach jou kan helpen? Neem dan contact op met mijn loopbaancoach via 088 080 88 80 of info@mijnloopbaancoach.net.