Van timmerman naar praktijkinstructeur

Ervaringen
van timmerman naar praktijkinstructeur

Na een gesprek met een DIA-adviseur meldde Chris (43) zich bij adviseur Caroelien voor een loopbaantraject.
Chris was vrijwel zijn gehele loopbaan werkzaam geweest als timmerman wat hij altijd met plezier had gedaan. In zijn vrije tijd was hij al jarenlang actief als coach en trainer van jongeren in de verdedigingssport Taekwondo.

Bij Chris begon het idee te ontstaan om van zijn hobby zijn werk te maken en hij wilde dan ook in het loopbaantraject onderzoeken of het lesgeven aan jongeren in de bouw bij hem zou kunnen passen. In het traject hebben Caroelien en Chris o.a. uitgezocht wat zijn kwaliteiten en talenten zijn en welke functies en werkomgeving het beste bij hem zouden passen. Uit alle onderzoeken en gesprekken bleek dit de functie van instructeur in het praktijkonderwijs te zijn.

Na het loopbaantraject is hij op advies van Caroelien gaan onderzoeken welk pad hij het beste zou kunnen bewandelen om in zo’n functie aan de slag te kunnen gaan. Recent ontving Caroelien een mooi bericht van Chris; zijn zoektocht heeft hem o.a. gebracht naar Instituut Mentoris waar hij in opleiding is gegaan tot praktijkinstructeur. Daarnaast is hij aan het werk gegaan als instructeur bij Bouwmensen. Chris vertelde heel blij te zijn met de keuze die hij dankzij het loopbaantraject heeft kunnen maken waardoor hij nu nog vele jaren met veel werkplezier zijn vakmanschap kan overdragen.